viernes, 23 de octubre de 2009

[ VIII TROBADA "FOREROS" VEREMA ]

Els dies 16 i 17 d'octubre va tenir lloc en la Rioja la VIII Trobada de foreros de Verema.
A la trobada vam assistir una representació del grup de cata per a recollir el premi que ens lliurava Verema a la participació dels "grups de cata".
El divendres 16 vam visitar el celler Muga d'Haro i el dissabte 17 es va visitar el museu i celler de Dinastia Vivanco en Briones.
La trobada va acabar el dissabte 17 amb un sopar en el Restaurant Casa Toni de San Vicente de la Sonsierra.
Agraïm als "foreros" i a Verema el premi.

Los días 16 y 17 de octubre tuvo lugar en la Rioja el VIII Encuentro de foreros de Verema.
Al encuentro asistimos una representación del grupo de cata para recoger el premio que nos entregaba Verema a la participación de los “grupos de cata”.
El viernes 16 visitamos la bodega Muga de Haro y el sábado 17 se visitó el museo y bodega de Dinastía Vivanco en Briones.
El encuentro acabó el sábado 17 con una cena en el Restaurante Casa Toni de San Vicente de la Sonsierra.
Agradecemos a los foreros y a Verema el premio.

[ CATA DE RIESLING DEL CELLER ST. URBANS-HOF ]

El dia 17 d'octubre vam tenir la sort de fer una gran cata de la varietat alemanya Riesling, però més afortunats vam ser de contar amb la presència dels amos del celler St. Urbans-Hof, Nic Weis i la seva senyora Daniela, tot això gràcies Nico James.

Entre Nic i Nico (curiós joc de paraules) ens van donar una lliçó de Riesling que segur que no s'oblidarà.

A més Nico va aportar alguna de les coses que duu en exclusiva que també van donar molt joc.

La nit va començar amb una comparativa entre el cava María Casanovas Gran Reserva i el champagne Philippe Gonet RESERVI Brut, els dos gairebé amb les mateixes varietats (Pinot Noir i Chardonnay entre altres) però a la vegada tan diferents, els dos van agradar molt. Va seguir amb un tinto de Nova Zelanda de Pinot Noir 100% Waipora Springs 2007, un vi curiós, amb tap de rosca, molt a l'estil de Borgonya, lleuger però amb un final llarg.

I a partir d'aquí els Riesling de St. Urbans-Hof per aquest ordre:

- Mehringer Spatlese feinherb 2007. D'aquest vi ens van comentar com anècdota que les vinyes són de Daniela.
- Ockfener Bockstein Kabinett 2008. Un vi que en nas en primera instància ens va donar ceba bullida, una curiositat, en boca formidable.
- Ockfener Bockstein Spatlesse 2007. El que més va agradar de la cata, quina acidesa més agradable!
- 1979er Thornicher Ritsch Auslese. Quina curiositat de vi, en nas dóna terra humida, bolets, tòfones i en boca i després de 30 anys encara camina sobrat.
- Piesporter Glodtropfchen Auslese 07. Comenten els amos que la traducció és "gotes d'or" amb això gairebé queda tot dit, va ser el mes dolç de tots.

Una varietat que de tants matisos i aromes diferents i on la diferencia del nas a la boca és tan meravellosa, no saps que et trobaràs, però sempre alguna cosa bona.

Gràcies a Nico James i als amos d'aquest gran celler St.Urbans-Hof.

El día 17 de octubre tuvimos la suerte de hacer una gran cata de la variedad alemana Riesling, pero mas afortunados fuimos de contar con la presencia de los dueños de la bodega St. Urbans-Hof, Nic Weis y su señora Daniela, todo ello gracias Nico James.


Entre Nic y Nico (vaya juego de palabras) nos dieron una lección de Riesling que seguro que no se olvidara.

Aparte Nico aporto alguna de las cosas que lleva en exclusiva que también dieron mucho juego.

La noche empezó con una comparativa entre el cava María Casanovas Gran Reserva y el champagne Philippe Gonet ReservE Brut, los dos casi con las mismas variedades (Pinot Noir y Chardonnay entre otras) pero a ala vez tan diferentes, los dos gustaron mucho. Siguió con un tinto de Nueva Zelanda de Pinot Noir 100% Waipora Springs 2007, un vino curioso, con tapón de rosca, muy al estilo de Borgoña, ligero pero con un final largo.

Y a partir de hay los Riesling de St. Urbans-Hof por este orden:

- Mehringer Spatlese feinherb 2007. De este vino nos comentaron como anécdota que las viñas son de Daniela.
- Ockfener Bockstein Kabinett 2008. Un vino que en nariz en primera instancia nos dio cebolla hervida, una curiosidad, en boca formidable.
- Ockfener Bockstein Spatlesse 2007. Personalmente el que más gustó de la cata, que acidez más agradable, que boca!!
- 1979er Thornicher Ritsch Auslese.- Que curiosidad de vino, en nariz da tierra húmeda, setas, trufas y en boca y después de 30 años todavía anda sobrado.
- Piesporter Glodtropfchen Auslese 07.- Comentan los dueños que la traducción es "gotas de oro" con eso casi esta dicho todo, fue el mas dulce de todos.

Una variedad que de tantos matices y aromas diferentes y que sea tan diferente la nariz de la boca es una maravilla, no sabes que te vas a encontrar, pero siempre algo bueno.

Gracias a Nico James y a los dueños de esta gran bodega St.Urbans-Hof.