domingo, 14 de febrero de 2010

[ TAST DE VINS DE XILE (VINYA ERRAZURIZ) ]

Diuen els experts que si hagués un vi perfecte aquest vi s'elaboraria a Xile, per la seva climatologia, les seves terres i l'absència de malalties en el vinyer. Per aquest motiu vam voler endinsar-nos en els vins xilens de la mà del celler Vinya Errazuriz i els seus vins. Aquest celler és una de les més representatives de Xile, fundada en 1870 té una reconeguda qualitat internacional.

Aquests van ser els vins tastats:

- Errazuriz Chardonnay reserva 2008. Un vi jove on destaca la seva frescor i les aromes cítriques, amb un lleu pas per fusta.

- Errazuriz Sauvignon Blanc Single Vineyards 2008. Més fresc i complex que l'anterior vi blanc, molt varietal amb aromes animals.

- Kai Carmenere 2006. Gran, gran, tant en nas com en boca, una explosió d'aromes i sabors. Va aconseguir la millor nota de la cata, un 9,3 global.

-Max Reserva Cabernet Sauvignon 2006. La varietat Cabernet Sauvignon és la més utilitzada a Xile i aquest és un dels seus grans exponents.

-Don Maximiano Founders Reserva 2006. Una icona entre els vins xilens, fins a fa poc el Top del celler, en la seva majoria Cabernet Sauvignon amb petits percentatges de Petit Verdot, Cabernet Franc i Shiraz.

-Shyraz La Cumbre 2005. L'altre triomfador de la nit, a Xile no és molt normal un monovarietal de Shiraz, per sort el celler el va vinificar en solitari, aquests raïms en un coupage serien una llàstima.

-Viñedo Chadwick 2005. No es pot cridar decepció, però si que esperàvem més de l'actual Top del celler, és 100% Cabernet Sauvignon de la Vall del Maipo i aquesta molt bé considerat per la critica nord-americana.

La presentació del tast va estar a càrrec del convidat, Ramón Freixa, periodista i gran comunicador, ens presento el país, els seus vinyers, a més d'impregnar-nos pel seu amor als vins sud-americans, en aquests moments assessora a cellers xilens i bolivianes.

Dicen los expertos que si hubiese un vino perfecto este vino se elaboraría en Chile, por su climatología, sus tierras y la ausencia de enfermedades en el viñedo. Por este motivo quisimos adentrarnos en los vinos chilenos de la mano de la bodega Viña Errazuriz y sus vinos. Esta bodega es una de las más representativas de Chile, fundada en 1870 tiene una reconocida calidad internacional.

Estos fueron los vinos catados:

- Errazuriz Chardonnay reserva 2008. Un vino joven donde destaca su frescura y los aromas cítricos, con un leve paso por madera.

- Errazuriz Sauvignon Blanc Single Vineyards 2008. Más fresco y complejo que el anterior vino blanco, muy varietal con esos aromas animales.

- Kai Carmenere 2006. Grande, grande, tanto en nariz como en boca, una explosión de aromas y sabores. Consiguió la mejor nota de la cata, un 9,3 global.
- Max Reserva Cabernet Sauvignon 2006. La variedad Cabernet Sauvignon es la más utilizada en Chile y este es uno de sus grandes exponentes.

- Don Maximiano Founders Reserva 2006. Un icono entre los vinos chilenos, hasta hace poco el Top de la bodega, en su mayoría Cabernet Sauvignon con pequeños porcentajes de Petit Verdot, Cabernet Franc y Shiraz.

- Shyraz La Cumbre 2005. El otro triunfador de la noche, en Chile no es muy normal un monovarietal de Shiraz, por suerte la bodega lo vinificó en solitario, estas uvas en un coupage serian una lastima.

- Viñedo Chadwick 2005. No se puede llamar decepción, pero si que esperábamos más del actual Top de la bodega, es 100% Cabernet Sauvignon del Valle del Maipo y esta muy bien considerado por la critica norteamericana.

La presentación de la cata estuvo a cargo del invitado, Ramón Freixa, periodista y gran comunicador, nos presento el país, sus viñedos, además de impregnarnos por su amor a los vinos sudamericanos, en estos momentos asesora a bodegas chilenas y bolivianas.